Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ВИНСКА ПОБЈЕДНИК СОКОЛСКИХ ИГАРА

У Горњем Клакару у недељу 6. јуна 2022. г. одржане су Соколске игре. Учествовало 10 чета са око 500 такмичара. Организатор ове манифестације је Српско соколско друштво /ССД/ „Вучјак“, под покровитељством општине Брод. Укупни овогодишњи побједник је „Винска“, једна од најтрофејнијих бродских соколских чета. Бранко Јовичић старјешина побједничке чете, истакао је да титули посвећују преминулом Мируну Јовичићу – Ћоћку, дугогодишњем старјешини чете и редовном учеснику игара.

Надвлачење клипа и конопца, борба на брвну, бацање бомбе у циље, бацање камена са рамена, скок у даљ, стрељаштво само су дио витешких дисциплина у којима су такмичари одмјерили снаге, приказали спретност, издржљивост. Ове године уведене су и двије нове дисциплине за дјецу узраста до 12 година и то у надвлачењу конопца и ношењу јајета у кашици.

Домаћин манифестације била је соколска чета Горњи Клакар, чији старјешина Зоран Ђукић истиче да иако данас нема толико учесника, важно је да његујемо традицију, одржавамо Соколске сусрете сваке године, да се дружимо и такмичимо. Домаћин наредних игара је соколска чета Полој.

Цијелу репортажу о дагађају и галерију слика можете погледати на порталу Радио Брода.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık