+387 53 610 116

Вијести

ВИНСКА ПОБЈЕДНИК СОКОЛСКИХ ИГАРА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Juna, 2022 у 06:56

img

У Горњем Клакару у недељу 6. јуна 2022. г. одржане су Соколске игре. Учествовало 10 чета са око 500 такмичара. Организатор ове манифестације је Српско соколско друштво /ССД/ „Вучјак“, под покровитељством општине Брод. Укупни овогодишњи побједник је „Винска“, једна од најтрофејнијих бродских соколских чета. Бранко Јовичић старјешина побједничке чете, истакао је да титули посвећују преминулом Мируну Јовичићу – Ћоћку, дугогодишњем старјешини чете и редовном учеснику игара.

Надвлачење клипа и конопца, борба на брвну, бацање бомбе у циље, бацање камена са рамена, скок у даљ, стрељаштво само су дио витешких дисциплина у којима су такмичари одмјерили снаге, приказали спретност, издржљивост. Ове године уведене су и двије нове дисциплине за дјецу узраста до 12 година и то у надвлачењу конопца и ношењу јајета у кашици.

Домаћин манифестације била је соколска чета Горњи Клакар, чији старјешина Зоран Ђукић истиче да иако данас нема толико учесника, важно је да његујемо традицију, одржавамо Соколске сусрете сваке године, да се дружимо и такмичимо. Домаћин наредних игара је соколска чета Полој.

Цијелу репортажу о дагађају и галерију слика можете погледати на порталу Радио Брода.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22