+387 53 610 116

Вијести

ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“ У ПОНЕДЈЕЉАК У БРОДУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 26 Aprila, 2024 у 10:38

Професонална ватрогасно-спасилачка јединица Брод ће у понедјељак, 29. априла од 9:30 часова извести показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“ у згради Поште Српске, Радна јединица Брод.  


Током вјежбе ће бити показана евакуација, спасавање, претраживање и гашење пожара, те збрињавање повријеђених.

Циљ је да презентује рад Ватрогасно-спасилачке јединице Брод, њене спремности и способности реаговања у сложеним ситуацијама, као и координације с осталим субјектима оспособљеним за спасавање лица и имовине угрожене од пожара.

Вјежбом би требало да се утврди колико ватрогасно-спасилачка јединица може да рачуна на помоћ осталих интервних служби за пружање прве помоћи – припадника Црвеног крста Брод и припадника Полицијске станице Брод.

Уједно представља и обуку за запослене у Поштама Српске, Радна јединица Брод како реаговати и поступати у ванредним ситуацијама.

Вјежба се организује се у складу са годишњим планом и програмом оспособљавања и усавршавања ватрогасаца - спасилаца, а очекује се и присуство командира ватрогасних једнициа из Модриче, Дервенте, Станара, Петрова и Шамца.

Током трајaња вјежбе режим саобраћаја у улици Светог Саве ће бити измијењен. Возила ће се преусмјеравати кроз споредне улице.

„Позивамо грађане да присуствују вјежби 'Ватрени огањ'“, поручено је из Професоналне ватрогасно – спасилачке јединице Брод.

Фото: Архива

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41