+387 53 610 116

Вијести

ВАТРОГАСНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“ У ПОНЕДЈЕЉАК У БРОДУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 26 Aprila, 2024 у 10:38

Професонална ватрогасно-спасилачка јединица Брод ће у понедјељак, 29. априла од 9:30 часова извести показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“ у згради Поште Српске, Радна јединица Брод.  


Током вјежбе ће бити показана евакуација, спасавање, претраживање и гашење пожара, те збрињавање повријеђених.

Циљ је да презентује рад Ватрогасно-спасилачке јединице Брод, њене спремности и способности реаговања у сложеним ситуацијама, као и координације с осталим субјектима оспособљеним за спасавање лица и имовине угрожене од пожара.

Вјежбом би требало да се утврди колико ватрогасно-спасилачка јединица може да рачуна на помоћ осталих интервних служби за пружање прве помоћи – припадника Црвеног крста Брод и припадника Полицијске станице Брод.

Уједно представља и обуку за запослене у Поштама Српске, Радна јединица Брод како реаговати и поступати у ванредним ситуацијама.

Вјежба се организује се у складу са годишњим планом и програмом оспособљавања и усавршавања ватрогасаца - спасилаца, а очекује се и присуство командира ватрогасних једнициа из Модриче, Дервенте, Станара, Петрова и Шамца.

Током трајaња вјежбе режим саобраћаја у улици Светог Саве ће бити измијењен. Возила ће се преусмјеравати кроз споредне улице.

„Позивамо грађане да присуствују вјежби 'Ватрени огањ'“, поручено је из Професоналне ватрогасно – спасилачке јединице Брод.

Фото: Архива

news
11. САЈАМ ПРИВРЕДЕ ОТВАРА СВОЈА ВРАТА У ПЕТАК, А У СУБОТУ ЋЕМО УЖИВАТИ У БРОДСКОМ ФЕСТИВАЛУ ГАСТРОНОМИЈЕ

Спортско-културни центар у Броду ће овог петка и суботе бити домаћин 11. по реду Сајма привреде, пољопривреде и туризма. На Сајму ће се представити излагачи са домаћим производима из области…

27.08.2024 08:31

news
ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА ОБИЉЕЖЕНА У МАЛОЈ БРУСНИЦИ - ОДАТА ПОЧАСТ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОВОГ СЕЛА

Мјештани Мале Бруснице данас су молитвом у храму посвећеном Успењу Пресвете Богородице – Великој Госпојини обиљежили данашњи празник који ова мјесна заједница прославаља као славу села. Богослужење је предводио свештеник…

28.08.2024 11:42

news
ОБЈАВЉЕНА ОДЛУКА О ИМЕНОВАЊУ ЧЛАНОВА БИРАЧКИХ ОДБОРА

Општинска изборна комисија објавила је данас Одлуку о именовању чланова бирачких одбора у изборној јединици Брод. Одлуку и друга саопштења везана за изборе можете погледати на званичној општинској презентацији у…

26.08.2024 12:01