+387 53 610 116

Вијести

БРОЂАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ ДВАНАЕСТОРИЦИ ПОГИНУЛИХ ПРИПАДНИКА МУП РС

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 4 Aprila, 2024 у 13:50

Служењем молитвеног помена, полагањем вијенаца и паљењем свијећа, испред спомен плоче код зграде Полицијске станице Брод, данас је одана почаст дванаесторици полицајаца погинулих у протеклом рату и обиљежен Дан полиције Републике Српске и 32. година постојања МУП-а Републике Српске.

Поред породица погинулих полицајаца, активних и пензионисаних припадника Полицијске станице, општинског руководства, Борачке организације општине Брод, помену су присуствовали и представници других организација, установа и предузећа и грађани.

„Данас се присјећамо значаја и улоге полиције, на храбре и одважне људе наше Републике Српске, на наше чуваре мира и слободе“, поручено је са данашњег молитвеног помена који је предводио протојереј ставрофор Мирослав Живковић.

„Бранећи свој град, дали су оно што је најсветије, што један човјек сам од себе може дати, а то је живот“, рекао је Живковић.

Он је нагласио да је важно да се данас сви сјете оних који су погинули, али и „њихових породица које су поднијеле тако огромну жртву коју нико не би пожелио“.

„Прије свега желим свим припадницима Министарства унутрашњих послова да честитам данашњи дан, 4. април, дан формирања прве српске бригаде полиције на Врацама“, казао је током обраћања присутнима Зоран Видић, предсједник Предсједништва Борачке организације општине Брод.

Видић је истакао да су припадници МУП-а РС прва формација која је стала у заштиту нашег народа.

„Имали су задатак да одбране границе Републике Српске, али и да очувају уставни поредак РС и само одржавање јавног реда и мира у свим својим локалним заједницама. Мислим да су били на висини задатка“, изјавио је он.

Миломир Балатуновић командир Полицијске станице Брод казао је да је 4. април најзначајнији датум за МУП РС.

„Колеге припадници МУП-а су заједно са Војском РС стали раме уз раме у одбрани наше Републике у којој након 29 година у миру ми радимо, а све највише захваљујући људима који су дали нешто најсветије, а то је живот“, рекао је он.

Балатуновић је казао да они који су страдали никад неће бити заборављени, а младим колегама је поручио да поштују своје погинуле, али и пензионисане колеге.

У протеклом рату погинула су 782 припадника Министарства унутрашњих послова РС, док је са подручја општине Брод живот изгубило 12 полицајаца.  

Након молитвеног помена вијенце код спомен обиљежја, поред породица погинулих, положили су представници ПС Брод, Општине Брод, Борачке организације општине Брод и други грађани.

Обиљежавање Дана полиције РС и помен погинулим припадницима ПС Брод заједно су организовали општинска Борачка организација и Полицијска станица Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23