Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Brođani iz dijaspore i ove godine u Gornjim Kolibama

Susreti Brođana iz dijaspore organizovani su u subotu 14. avgusta u MZ Gornje Kolibe.

Nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije virusa korona, Kolibarci su  ove godine organizovali  tradicionalneu manifestacijeu da ožive dešavanja u svojoj mjesnoj zajednici.Prema riječima  Muhameda Čepala predsjednika FK „Sloga“ natalitet  je sve manji,  a odlazak mladih ljudi sve izraženiji.

Dino Mašić  jedan od igrača FK „Sloga“ rekao je da mu je drago kada se u njegovoj  mjesnoj zajednici organizuju sportska i druga druženjai i  izrazio žaljenje  zbog sve manje zainteresovani da se  sugrađani sastaju i druže.

Susret Brođana iz dijaspore 2021. godine, iako se malo zakasnilo sa organizacijom u odnosu na ranije godine, po riječima predsjednika Savjeta MZ Kolibe Gornje, Vernesa Kobiljara ipak je okupio preko 200 zvanica.

„Čekalo se da vidimo kako će se razvijati situacija sa pandemijom korona virusa i da li će naši Brođani biti u situaciji da dolaze iz inostranstva  ili ne, pa se zato kasnilo sa organizacijom. Ipak  sve je proteklo dobro, a organizaciju susreta ove godine na sebe je preuzeo FK „Sloga“, rekao je Kobiljar i dodao da je nakon odigrane revijalne utakmice veče nastavljeno uz druženje zvanica,  muziku i pjesmu Mensura Lemeša, bez kog susreti Kolibaraca ne mogu proći.

Susret Brođana iz dijaspore posjetio je i sam načelnik opštine Zoran Vidić koji je bio i sponzor ovogodišnjeg  okupljanja Brođana iz dijaspore.

Sve u svemu susreti Brođana  2021. godne prošli su ovako kako jesu, rekao je Kobiljar, te dodao da se sada samo možemo nadati da ćemo do 2022. godine pobijediti pandemiju virusa korona, te biti slobodni da iduće godine organizujemo susrete i druženja u mnogo većem broju.                                                                                                                                     V.G