+387 53 610 116

Вијести

БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 20 Aprila, 2024 у 14:08

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране.

Организатор и домаћин VIII Међународног аикидо семинара су Клуб аикидо самоодбране „Брод“ са тренером Небојшом Ћерићем, уз подршку Савеза аикидо самоодбране Републике Српске. Главни тренер и инструктор је мајстор Мирољуб Јовичић, црни појас 7. дан.

„Обилазимо све наше градове гд‌је постоје клубови и правимо велике међународне семинаре. Данас имамо госте из Бугарске, Сјеверне Македоније, Србије и из Републике Српске. Ово је једно лијепо дружење, иновативне технике, нова знања која ће и млађи и старији овд‌је да савладају“, казао је мајстор Мирољуб Јовичић.

Додао је да је ово једна лијепа прилика и да учесници упознају Брод.

„Захваљујући, прије свега, Општини, начелнику општине, Клубу „Брод“ који су организатори ове међународне манифестације имамо сву неопходну логистичку подршку. То се односи на салу, помоћ у припреми овог међународног семинара. Тако да дугујемо велику захвалност људима из Општине, начелнику општине, такође и тренеру Небојши Ћерићу“, казао је Јовичић и додао:

„Као и сваки пут ово је једно лијепо дружење, усвајање нових знања и, оно што је најважније, д‌јеци усађујемо ту спортску културу“.

Тренер Небојша Ћерић, црни појас 4. дан је са својим клубом домаћин учесницима из РС, региона и Европе.

„Изузетна ми је част што се први пут у Броду одржава међународни семинар. Ово је осми по реду Међународни семинар аикидо самоодбране који држи мајстор Мирољуб Јовичић са пријатељима и мајсторима из региона“, изјавио је Ћерић и додао:

„Данас овд‌је имамо око стотину учесника. Најмлађи члан има четири године, а најстарији је наш мајстор, што је доказ да је ово спорт намијењен свима“.

Покровитељ ове спортске манифестације је начелник општине Брод који је и отворио VIII Међународни семинар аикидо самоодбране.

„Мислим да је ово још само један у низу догађаја који показује наше опред‌јељење да повећамо број спортских активности у Броду, поготово зато што имамо прилику да дочекамо госте из разних крајева Републике Српске, Србије, као и других земаља Европске уније“, казао је Видић.

Он је нагласио да му је драго што је организатор Клуб аикидо самоодбране „Брод“ и тренер Небојша Ћерић, те да је задатак локалне самоуправе да подржи и финансијски и морално овакве активности.

„Као што је Небојша предан свом послу у општинској администрацији, тако је и овд‌је у аикиду и мислим да родитељи могу бити задовољни кад неко такав тренира д‌јецу и да знају да су д‌јеца у сигурним рукама“, казао је начелник општине Брод.

На самом почетку химну Републике Српске „Моја Република“ извела је Ивана Митреканић, чланица бродског Клуба аикидо самоодбране, а након тога је мајстор Јовичић уручио захвалнице и признања мајсторима из других земаља и свима који су помогли да се овај спортски догађај реализује у Броду.

Загријавање је водио Небојша Ћерић, а потом су учесници имали прилику да од мајстора Јовичића, али и других мајстора науче технике које ће им помоћи да буду још успјешнији у овом спорту. 

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41