+387 53 610 116

Вијести

БРОДСКОЈ ВАТРОГАСНОЈ ЈЕДИНИЦИ УРУЧЕНО НОВО ВОЗИЛО

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Aprila, 2022 у 13:28

У просторијама Ватрогасног дома данас је обављена примопредаја командног возила чиме је бродска професионално ватрогасно-спасилачка јединица постала богатија за још једно ново возило.

Старјешина јединице Миле Вукман истакао је да ће возило бити коришћено за потребе ватрогасно-спасилачке јединице али и штаба за ванредне ситуације општине Брод.

-Вриједност набављеног возила  марке Лада са погоном 4×4 износила је 35.000 КМ и у потпуности је финансирана средствима општине Брод ,-навео је Вукман.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да набавка још једног новог возила проведена у оквиру настојања локалне управе да се у континуитету врше активности на опремању и унапређењу услова рада професионалне ватрогасно-спасилачке јединице.

–  У наредном периоду у оквиру општинске Службе за заштиту и спасавање провешћемо све неопходне радње на организовању оспособљавања ронилачке јединице и њено опремање потребном опремом како би ,поред обучености за спасавање на води, могли обављати и активности спасавања под водом. С обзиром да је Брод општина на двије ријеке крајње је вријеме да оформимо и једну овакву јединицу коју ће чинити припадници бродске ватрогасно-спасилачке јединице,- нагласио је начелник Видић.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24