+387 53 610 116

Вијести

БРОДСКИ СТУДЕНТИ ПОТПИСАЛИ УГОВОРЕ О СТИПЕНДИРАЊУ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 20 Februara, 2024 у 13:36

Начелник општине Брод Зоран Видић и група студената који су ове године добили стипендије Општине Брод потписали су данас, 20. фебруара 2024. године уговоре о стипендирању.

Од 140 пријављених студената њих 138 је добило стипендије, док се двоје својих стипендија одрекло зато што су добили стипендије Министарства за научно-технолошки развој Републике Српске.

Међу стипендистима Општине Брод ове године је и једна студенткиња докторских студија, те студенткиња мастер студија.

„Овим путем желим да се захвалим Општини Брод што ми је током читавог студирања пружала подршку, на начин што нам је свима давала стипендије. То је јако значило нама, као и нашим родитељима“, казала је Николина Међедовић која је у септембру прошле године уписала мастер студије Менаџмент у здравству на Факултету друштвених наука у Београду.

Николина је истакла да се нада да ће сви знање које су стекли на факултетима моћи да примијене баш у својој општини.

Биљана Дамјановић која на Филолошком факултету Универзитета у Бањалуци студира српски језик и књижевност другу годину прима стипендију Општине Брод. Она је такође истакла да помоћ локалне заједнице током студентских дана много значи.

„Жељела бих овом приликом да се захвалим Општини Брод и начелнику што су нам омогућили ове стипендије, јер нам много помажу у нашем школовању“, казала је Биљана и додала да оваква помоћ позитивно утиче на кућни буџет породице.

Брођанин Немања Боројевић студира електротехнику на бањалучком Електротехничком факултету, смијер Електроника и телекомуникације.

„Ова стипендија ће ми значити много. Свака финансијска помоћ је добродошла. Захваљујем се начелнику општине и самој Општини што су помогли нама студентима“, казао је Боројевић.

Начелник општине Брод Зоран Видић је изјавио да ће за стипендирање студената ове године из буџета општине Брод бити издвојено 100.540,00 конвертибилних марака (КМ).

„Мислим да је поред ове финансијске подршке пуно важније чути мишљење младих људи како град треба да се развија и шта треба да радимо овдје у будућности“, казао је Видић и додао:

„Наиме, цијела Република Српска, па и наша општина суочава се са низом проблема, а мислим да постоји и довољно памети, енергије и снаге у новим генерацијама да нам донесу просперитет.“

Управо су о томе начелник и студенти размијенили више ријечи након формалне процедуре потписивања уговора.

Због обавеза на факултетима, данашњем потписивању уговора присуствовала је мања група студената. Сви студенти који су добили стипендије своје уговоре моћи ће да преузму од сутра, 21. до сриједе 28. фебруара 2024. године у Шалтер сали Општине Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23