Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Brodski izviđači otputovali u Šabac

Na izviđački kamp u Šabac danas je otputovalo 15 izviđača odreda „Petar Kočić“ iz Broda.

Starješina brodskog odreda, Vera Stjepanović-Mrđa ističe da aktivnosti organizuju njihovi prijatelji i domaćini iz odreda izviđača „Savski Čivijaši“, a pored domaćina, učestvovaće i skauti iz drugih gradova Srbije i distrikta Brčko.

-Na obali Save organizuju veli izviđački kamp sa više od 200 učesnika. Radujemo se druženju i aktivnostima poput učenja veslanja, ronjenja, pravljenja improvizovanih splavova i drugih vještina. Sigurni smo da ćemo i sa ovog putovanja donijeti lijepe uspomene i steći nova prijateljstva, znanja i iskustvo-, kazala je Stjepanović-Mrđa.

Brodski izviđači ističu da ih izuzetno lijepa iskustva vezuju za izviđački pokret i vrijeme provedeno sa vršnjacima.

-Jako je lijepo, i drago mi je što sam član ove organizacije. U Šapcu očekujem dobro druženje i upoznavanje novih prijatelja. Loženje vatre, podizanje šatora, snalaženje u prirodi, vezivanje čvorova, učenje znakova i signalizacije, pružanje prve pomoći neke su od stvari koje smo naučili. A zahvaljujući članstvu u izviđačima mnogo sam se osamostalila za svakodnevni život-, kazala je trinaestogodišnja Jovana Gavrilović koja je punih pet godina član brodskog odreda.

-Ovo je za mene zabava sa svrhom, jedna vrsta škole, učenja. Družimo se u prirodi, sklapamo prijateljstva i vjerujem da će nam u Šapcu biti lijepo-, poručija je desetogodišnja Atina Tomičević, članica odreda „Petar Kočić“.

D.I.