+387 53 610 116

Вијести

Бродски ватрогасци спремни на све изазове

Аутор: admin | Ажурирано: 24 Juna, 2021 у 09:58

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод, обзиром на техничку опремљеност и људске капаците, у потпуности је спремна да одговори на све изазове у свих 365 дана у години.

У Јединици истичу да је недавно набављено навално возио ''Урал'' стављено у функцију.

-Возило је регистровано, ватрогасци-спасиоци су прошли обуку руковања опремом којом располаже, а захваљујући донацији ''Рафинерији нафте'' резервоар ''Урала'' је напуњен са 300 литара пјенила важног за гашење одређених врста пожара. Ако узмемо у обзир да у возном парку поред ''Махиндре'', возила за техничке интервенције, сада имамо  два нова навална возила, и са другом опремом која је на завидном нивоу, сматрам да можемо одговорити на све изазове који се нађу пред нама-, изјавио је Миле Вукман старјешина Јединице.

Вукман додаје да ће опремање бродских ватрогасаца бити настављено и у наредном периоду, те очекује реализацију набавке нових радних униформи за ватрогасце-спасиоце и додатне опрема за спасавање на води и у поплавама вриједности око 25.000 КМ.

-У току је рализација уговора са фирмом ''Варност електроника'' за испоруку филтера компресора за пуњење изолационих боца са компримираним ваздухом, као и реализација уговора са Институтом за заштиту, екологију и образовање везано за баждарење и унутрашњег прегледа челичних боца и испитивање изолационих апарата-, казао је Вукман.

Вукман сматра да је ПВСЈ већ сада, за наше услове, на завидном нивоу опремљености и спремна да одговори основном задатку- спасавања живота и материјалних добара.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41