Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Бродски ватрогасци спремни на све изазове

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод, обзиром на техничку опремљеност и људске капаците, у потпуности је спремна да одговори на све изазове у свих 365 дана у години.

У Јединици истичу да је недавно набављено навално возио “Урал“ стављено у функцију.

-Возило је регистровано, ватрогасци-спасиоци су прошли обуку руковања опремом којом располаже, а захваљујући донацији “Рафинерији нафте“ резервоар “Урала“ је напуњен са 300 литара пјенила важног за гашење одређених врста пожара. Ако узмемо у обзир да у возном парку поред “Махиндре“, возила за техничке интервенције, сада имамо  два нова навална возила, и са другом опремом која је на завидном нивоу, сматрам да можемо одговорити на све изазове који се нађу пред нама-, изјавио је Миле Вукман старјешина Јединице.

Вукман додаје да ће опремање бродских ватрогасаца бити настављено и у наредном периоду, те очекује реализацију набавке нових радних униформи за ватрогасце-спасиоце и додатне опрема за спасавање на води и у поплавама вриједности око 25.000 КМ.

-У току је рализација уговора са фирмом “Варност електроника“ за испоруку филтера компресора за пуњење изолационих боца са компримираним ваздухом, као и реализација уговора са Институтом за заштиту, екологију и образовање везано за баждарење и унутрашњег прегледа челичних боца и испитивање изолационих апарата-, казао је Вукман.

Вукман сматра да је ПВСЈ већ сада, за наше услове, на завидном нивоу опремљености и спремна да одговори основном задатку- спасавања живота и материјалних добара.

eskort eskişehir -

Personel Sağlık