+387 53 610 116

Вијести

Бродски ватрогасци спремни на све изазове

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 24 Juna, 2021 у 09:58

img

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод, обзиром на техничку опремљеност и људске капаците, у потпуности је спремна да одговори на све изазове у свих 365 дана у години.

У Јединици истичу да је недавно набављено навално возио ''Урал'' стављено у функцију.

-Возило је регистровано, ватрогасци-спасиоци су прошли обуку руковања опремом којом располаже, а захваљујући донацији ''Рафинерији нафте'' резервоар ''Урала'' је напуњен са 300 литара пјенила важног за гашење одређених врста пожара. Ако узмемо у обзир да у возном парку поред ''Махиндре'', возила за техничке интервенције, сада имамо  два нова навална возила, и са другом опремом која је на завидном нивоу, сматрам да можемо одговорити на све изазове који се нађу пред нама-, изјавио је Миле Вукман старјешина Јединице.

Вукман додаје да ће опремање бродских ватрогасаца бити настављено и у наредном периоду, те очекује реализацију набавке нових радних униформи за ватрогасце-спасиоце и додатне опрема за спасавање на води и у поплавама вриједности око 25.000 КМ.

-У току је рализација уговора са фирмом ''Варност електроника'' за испоруку филтера компресора за пуњење изолационих боца са компримираним ваздухом, као и реализација уговора са Институтом за заштиту, екологију и образовање везано за баждарење и унутрашњег прегледа челичних боца и испитивање изолационих апарата-, казао је Вукман.

Вукман сматра да је ПВСЈ већ сада, за наше услове, на завидном нивоу опремљености и спремна да одговори основном задатку- спасавања живота и материјалних добара.

news
ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Новчана средства се прикупљају за помоћ у лијечењу тешко обољелог Синише Крушкоњића из Брода.

08.06.2023 14:03

news
КАКО ПОМОЋИ НАШОЈ ДЈЕЦИ

Дана 9.6.2023. г. са почетком у 19 часова у хотелу Onix у Броду ће се одржати Јавна трибина

06.06.2023 14:35

news
ОДРЖАНА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ БРОД

У уторак 30.5.2023. г. одржана је 27. редовна сједница Скупштине општине (СО) Брод. Сједница је одржана у сали СО у згради Поште са почетком у 9 часова.

31.05.2023 10:24