+387 53 610 116

Вијести

Бродски ватрогасци спремни на све изазове

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 24 Juna, 2021 у 09:58

img

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод, обзиром на техничку опремљеност и људске капаците, у потпуности је спремна да одговори на све изазове у свих 365 дана у години.

У Јединици истичу да је недавно набављено навално возио ''Урал'' стављено у функцију.

-Возило је регистровано, ватрогасци-спасиоци су прошли обуку руковања опремом којом располаже, а захваљујући донацији ''Рафинерији нафте'' резервоар ''Урала'' је напуњен са 300 литара пјенила важног за гашење одређених врста пожара. Ако узмемо у обзир да у возном парку поред ''Махиндре'', возила за техничке интервенције, сада имамо  два нова навална возила, и са другом опремом која је на завидном нивоу, сматрам да можемо одговорити на све изазове који се нађу пред нама-, изјавио је Миле Вукман старјешина Јединице.

Вукман додаје да ће опремање бродских ватрогасаца бити настављено и у наредном периоду, те очекује реализацију набавке нових радних униформи за ватрогасце-спасиоце и додатне опрема за спасавање на води и у поплавама вриједности око 25.000 КМ.

-У току је рализација уговора са фирмом ''Варност електроника'' за испоруку филтера компресора за пуњење изолационих боца са компримираним ваздухом, као и реализација уговора са Институтом за заштиту, екологију и образовање везано за баждарење и унутрашњег прегледа челичних боца и испитивање изолационих апарата-, казао је Вукман.

Вукман сматра да је ПВСЈ већ сада, за наше услове, на завидном нивоу опремљености и спремна да одговори основном задатку- спасавања живота и материјалних добара.

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19