+387 53 610 116

Вијести

БИОГРАФИЈЕ НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ОПШТИНЕ БРОД У 2023. ГОДИНИ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 25 Januara, 2024 у 18:23

Општина Брод је 18. децембра 2023. године објавила Јавни позив за доставу кандидатуре за избор најбољих спортиста и спортских организација за 2023. годину. Појединци и спортске организације своје приједлоге су смогли да доставе до 15. јануара 2024. године.

На позив у категорији „Најбоље спортске организације“ пријавило се шест кандидата, док su у категорији „Најбољи спортисти“ пристигле четири пријаве. За најперпспективнијег младог спортисту тј. sпортискињу општине Bрод у прошлој години стигло је осам пријава, а за најбољег спортског радника шест. 

Жири за избор и проглашење најбољих спортиста и спортских организација општине Брод за 2023. годину је одлуку о најбољим спортистима донио на основу Правилника о избору најбољих спортиста и спортских организација општине Брод.

Најбоља спортска организација општине Брод за 2023. годину је КЛУБ МАЛОГ ФУДБАЛА „БРОД“.

Клуб малог фудбала „Брод“ је основан 2005. године. У свом саставу има двије узрасне селекције које наступају на такмичењима у оквиру Фудбалског савеза РС. Први тим клуба се у такмичарској 2022/23. године такмичио у Другој футсал лиги РС и на крају првенства заузео је високо 3. мјесто, док је у КУП такмичењу дошао до осмине  финала.

У сезони 2023/24. године, клуб наставља такмичење у оквиру Друге футсал лиге у којој на крају полу-сезоне тренутно заузима 1. мјесто и јесењи је првак овог такмичења.

Поред званичних такмичења у оквиру фудбалског савеза РС, клуб доприноси развоју спорта на подручју наше општине кроз учешће у организацији спортских манифестација, а неке од њих су од  огромног значаја за општину Брод.

Ријеч је о традиционалном Поноћном турниру који се на подручју наше општине одржава преко 40. година. Клуб малог фудбала „Брод“ поред учешћа у организацији Поноћног турнира од 2022. године организује у турнир у мини футсалу 3 на 3, те представља општину  Брод у најбољем свјетлу кроз учешће на многобројним турнирима и ван граница БиХ.

За најбоље спортисте одабрани су: Ђорђе Ћерић, члан Атлетског клуба "Борац" из Бањалуке, Драган Сремац, члан Клуба малог фудбала Брод и Данијел Јовичић, члан Омладинског рукометног клуба "Сава".

Ђорђе Ћерић је рођен 20. новембра 1995. године, а трчањем се бави шест година. Члан је атлетског клуба „Борац“ Бања Лука од 2021. године, до 2021. године је био члан атлетског клуба Сарајево.

У протеклој, 2023. години, Ђорђе је оборио личне рекорде у дисциплинама: 3 000 метара, 5 000 метара, 10 000 метара и 21 километар. С атлетским клубом „Борац“ у 2023. години, обезбиједио је наступ на Клупском првенству Европе које ће се одржати у Португалији. 

Ово су само неки од најбољих пласмана у 2023. години:  3. мјесто на првенству БиХ у дисциплини 3.000 метара; 3. место на првенству БиХ на 10 000 метара; 1. мјесто на уличној трци у Бања Луци, дисциплина 5 километара; 1. мјесто на уличној трци у Славонском Броду, дисциплина 5 километара; 1. мјесто на на уличној трци у Модричи, дисциплина 5 километара; 1. мјесто на уличној трци у Вуковару, дисциплина 10 километара; 1. мјесто на уличној трци у Винковцима, дисциплина 5 километара; 1. мјесто на уличним тркама у Градишци на 5 и 10 километара и многе друге.

Драган Сремац  је рођен 20. октобра 1994. године. У претходнoj полу-сезони показао се као најбољи и најефикаснији играч Клуба малог фудбала „Брод“, те је са постигнутих 10 голова у Првенству у оквиру Друге футсал лиге Републике Српске, увелико допринио лидерској позицији клуба.

У току 2023. године у сезони 2022/23. године, Драган је натупао за ФК „Борац“ Бања Лука са којим је освојио титулу првака Прве футсал лиге РС и пласирао се у Премијер футсал лигу БиХ. Драган је на основу  остварених резултата освојио награду за најбољег футсалера Добојске регије за 2023. годину.

Данијел Јовичић је рођен 14. августа 2006. године у Дервенти. Рукомет тренира пет година и игра на позицији средњег бека. Иако има 17 година, својим радом, играма и талентом успио је да постане најзначајнији члан сениорског тима са којим се такмичи у Другој лиги Републике Српске у којој у просјеку постиже шест голова по утакмици.

За најперспективније младе спортисте изабрани су: Урош Обрадовић, члан Кошаркашког клуба "Брод", Теодора Дуроња, члан Карате клуба "Полет" и Стефан Илић, члан Клуба аикидо самоодбране "Брод".

Урош Обрадовић је рођен 2008. године и наступа за пионирски састав кошаркашког клуба  „Брод“ и показао је одличне игре у протеклој сезони у статистичком и играчком смислу.

Као капитен и најбољи стијелац један је од најзаслужнијих за резултат селекције пионира у сезони 2022/23 и пласман у међу осам најбољих екипа у РС. У регуларном дијелу сезоне имао је  просјек преко 30 кошева  по утакмици, што је у овом узрасту несвакидашњи статистички податак.

Најбољи је стријелац укупно КК „Брод“ и оно што је најбитније Урош има правилан приступ тренинзима и однос према клубу  те представља нашу општину у најбољем свјетлу, у сваком  смислу те има све што један спортиста треба да има.

Теодора Дуроња је рођена 24. августа 2012. године. Одлична је ученица  шестог разреда Основне школе „Свети Сава“ у Броду. Карате је почела да тренира са својих шест година, што је већ  пуних пет година  и носилац је плавог појаса.

Ова млада спортискиња је одмах почела да показује свој таленат, па је веома брзо почела да осваја медаље на свим такмичењима у земљи и иностранству. Оправдала је предвиђања тренера да се ради о перспективној спортискињи која је међу најтрофејнијим младим такмичарима у клубу са освојених преко 100 медаља на домаћој и међународној сцени.

У 2023. години Теодора се такмичила на 11 изузетно јаких турнира од тога је на осам освојила златне медаље. Као најзначији резултати се истичу они на Првенству РС гдје је Теодора у изузетно јакој конкуренцији освојила сребрну медаљу у борбама појединачно и сребрну медаљу у борбама екипно.

Стефан Илић је рођен 15. новембра 2006. године. Аикидом се бави шест година. Претходна година била је најуспјешнија у досадашњој каријери за овог младог спортисту.

На Првенству и Купу Републике Српске освојио је двије златне медаље, као и пехар за најбољег такмичара у категорији смеђи појас. Судећи по свему, пред је њим успјешна и спортска  каријера.

За најуспјешнијег спортског радника општине Брод у 2023. години изабран је Мика Зечевић , члан Клуба малог фудбала „Брод“  и Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“ Брод.

Мика Зечевић је рођен 15. фебруара, 1984. године, у Славонском Броду. Дугогодишњи је спортски радник и  активиста. На финкцији предсједника Клуба малог фудбала „Брод“ допринио је развоју клуба и остварењу постигнутих резултата. Осим организације рада клуба, помогао је и финансијској стабилизацији клуба кроз разне донације.

Упоредо обавља и функцију предсједника Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“ Брод у коме је такође дао велики допринос у организацији и стабилизацији, те побољшању резултата овог спортског колектива.

Зечевић кроз донације помаже и осталим спортским организацијама и индивидуалним спортистима са подручја наше општине.

За испољене активности, стваралачки допринос у организацији и развоју спорта на подручју општине Брод, Мика Зечевић је са сигурношћу заслужио да понесе признање за најуспјешнијег спортског радника општине Брод за 2023. годину.

На свечаној додјели награда која ће бити одржана у недјељу, 28. јануара 2024. године у склопу завршнице 45. Моцарт поноћног турнира у малом фудбалу Брод 2024, биће додијељена и признањa представницима спортских организација за значајан допринос у развоју спорта и спортских потенцијала општине Брод. Захвалнице ове године иду у руке Фудбалског клуба „Задругар“ Сијековац, Одбојкашког клуба „Брод“ и Гимнастичког клуба „Астера“.

Фото: Архива

news
ПОЧЕЛА КАМПАЊА „ЛАКО ЈЕ БРЗИНУ СМАЊИТИ“

Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске у сарадњи са локалним заједницама проводи превентивну кампању “Лако је брзину смаљити”. Кампања је почела данас, 18. јуна и…

18.06.2024 09:55

news
ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА ИЗРАДИ ПРВИХ ПРИКЉУЧАКА НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ У УЛИЦИ ПИЛОТА БРАНКА ПЈАНИЋА

Јавно комунално предузеће „Комвод“ а.д. јуче је започело радове на изради прикључака на новоиграђену канализациону мрежу у улици Пилота Бранка Пјанића у Мјесној заједници Бродско Поље 2. Ново Шљивић, технички…

18.06.2024 08:04

news
ОДРЖАНА СЈЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЈЕТА

У понедељак 17. јуна 2024. године у сали за састанке општине Брод одржана је 13. редовна сједница Привредног савјета

18.06.2024 08:00