+387 53 610 116

Вијести

БЕОГРАДСКИ ГЛУМЦИ ЗА БРОЂАНЕ ИЗВЕЛИ ПРЕДСТАВУ „БРАЧНИ КАБАРЕ ОД А ДО Ш“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 17 Februara, 2024 у 10:09

Представа „Брачни кабаре од А до Ш“ у продукцији београдске Уметничке радионице „Призор“ синоћ је премијерно изведена пред бродском публиком у Амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“.

Ријеч је о комаду који је написао, режирао и продуцирао Раде Вукотић, а у којој главне јунаке тумаче глумци Никола Ивачко и Маја Брукнер.

„Крајем 2022. године имали смо премијеру у Београду. И то је једна животна тема која се дотиче сваког. Свако може да се препозна у њој. Духовита је и прати пут од девојке, преко зреле жене, преко труднице, старице... Значи један широк дијапазон глумачког израза. И ја и Никола имали смо баш једну лепу прилику да се изразимо“, казала је глумица Маја Брукнер.  

„Брачни кабаре од А до Ш“ је до сада доживио преко 30 извођења. Нашао се пред публиком у Србији, Македонији и Босни и Херцеговини.

„Публика реагује феноменално. Када смо у неким мањим местима, можда су за нијансу стидљивији, али то су сличне сцене, где се сви пронађу и сви реагују исто. Свима је или смешно или тужно. Сви су се углавном некад нашли у таквим ситуацијама“, истакла је Брукнер.

Ова духовита прича о односу мушкарца и жене праћена плесом и пјесмом, судећи по реакцијама, допала се Брођанима.

„Предивно вече, занимљива представа, стварно је било одлично. Ово је нешто баш лијепо у нашем граду. Хвала организаторима што су нам пружили прилику да вечерас уживамо“, казала је Николина Митровић.

Сличне утиске имала је њена ћерка Дарија.

„Мени је искрено било предивно. Ја сам већ била купљена код 'Прљавог плеса“'. Све једна сцена тачно описује сваки балкански пар у ком год добу се ради, да ли су у двадесетим, тридесетим, четрдесетим... Свака сцена је имала барем једну реченицу која прати било који балкански пар“, истакла је Дарија.

Она је препоручила свима који имају прилику да погледају представу и изразила наду да ће београдски глумци поново доћи у Брод.

Извођење представе „Брачни кабаре од А до Ш“ организовала је Туристичка организација општине Брод у сарадњи са Општином Брод.

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20

news
ГРАДСКИ ПАРК ДОБИО ЗИП ЛАЈН И ДОДАТНЕ САДРЖАЈЕ ЗА НАЈМЛАЂЕ

Од прошле недјеље у Градском парку у Броду дјеца узраста од седам до 14 година могу да уживају у новом садржају. Ријеч је о двије линије зип лајна и адреналинском…

16.04.2024 09:51