+387 53 610 116

Вијести

БЕОГРАДСКИ ГЛУМЦИ ЗА БРОЂАНЕ ИЗВЕЛИ ПРЕДСТАВУ „БРАЧНИ КАБАРЕ ОД А ДО Ш“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 17 Februara, 2024 у 10:09

Представа „Брачни кабаре од А до Ш“ у продукцији београдске Уметничке радионице „Призор“ синоћ је премијерно изведена пред бродском публиком у Амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“.

Ријеч је о комаду који је написао, режирао и продуцирао Раде Вукотић, а у којој главне јунаке тумаче глумци Никола Ивачко и Маја Брукнер.

„Крајем 2022. године имали смо премијеру у Београду. И то је једна животна тема која се дотиче сваког. Свако може да се препозна у њој. Духовита је и прати пут од девојке, преко зреле жене, преко труднице, старице... Значи један широк дијапазон глумачког израза. И ја и Никола имали смо баш једну лепу прилику да се изразимо“, казала је глумица Маја Брукнер.  

„Брачни кабаре од А до Ш“ је до сада доживио преко 30 извођења. Нашао се пред публиком у Србији, Македонији и Босни и Херцеговини.

„Публика реагује феноменално. Када смо у неким мањим местима, можда су за нијансу стидљивији, али то су сличне сцене, где се сви пронађу и сви реагују исто. Свима је или смешно или тужно. Сви су се углавном некад нашли у таквим ситуацијама“, истакла је Брукнер.

Ова духовита прича о односу мушкарца и жене праћена плесом и пјесмом, судећи по реакцијама, допала се Брођанима.

„Предивно вече, занимљива представа, стварно је било одлично. Ово је нешто баш лијепо у нашем граду. Хвала организаторима што су нам пружили прилику да вечерас уживамо“, казала је Николина Митровић.

Сличне утиске имала је њена ћерка Дарија.

„Мени је искрено било предивно. Ја сам већ била купљена код 'Прљавог плеса“'. Све једна сцена тачно описује сваки балкански пар у ком год добу се ради, да ли су у двадесетим, тридесетим, четрдесетим... Свака сцена је имала барем једну реченицу која прати било који балкански пар“, истакла је Дарија.

Она је препоручила свима који имају прилику да погледају представу и изразила наду да ће београдски глумци поново доћи у Брод.

Извођење представе „Брачни кабаре од А до Ш“ организовала је Туристичка организација општине Брод у сарадњи са Општином Брод.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23