Од суботе 15. 7. уз сам објекат Градске пијаце почели су радови за афалтирање прилазног, сервисног, пута. У првом дијелу послова, копају се канали и полажу цијеви – што је данас рађено. У наставку, планирана је израда ивичњака, монтажа сливника и асфалтирање са свим припадајућим предрадњама.

 

Градску пијацу су данас посјетили начелник општине Брод Илија Јовичић и његови сарадници: савјетник Горан Гарачић и начелник Одјељења за просторно уређење стамбено – комуналне послове и екологију Пајо Тркуља. На лицу мјеста су прегледали започете радове као и допремљене нове столове за зелену пијацу.

 

Инвестиција асфалтирања је вриједна 62.386,51 КМ (са ПДВ-ом). За ове намјене издвојено је 40 000 из средстава Владе Републике Српске, а преостали износ се финансира из буџета Општине Брод. Предвиђено је асфалтирање 1430 m2 површине.

 

У складу са динамиком радова, доставна и друга возила ће се усмјеравати на оближња паркинг мјеста и на остале прилазе Градској пијаци. Уговорни рок за завршетак послова је до половине осмог мјесеца.