Помен парастос погинулим борцима и цивилним жртвама рата са подручја Мјесне заједнице Тулек одржан је у суботу 13. маја 2017. године. Помену су присуствовали представници Општине Брод, Борачке организације, јавних установа и предузећа, Мјесне заједнице Тулек, породице погинулих.

 

Поред спомен – обиљежја погинулим борцима, у пригодном програму присутнима се обратио и предсједник предсједништва општинске Борачке организације Зоран Видић. У говору је поменуо да су данашња времена бременита, али не треба заборавити да је било и много тежих дана јер је Брод, због свог посебног положаја, у рату имао и велика страдања људи – погинуло је 244 борца, и огромна материјална разарања.

 

Полагањем вијенца на споменик, почаст и захвалност погинулим борцима који су животе дали за Републику Српску изразили су, испред Општине Брод, начелник општине Илија Јовичић и потпредсједник Скупштине Милош Станишић. Након помена, домаћини овог догађаја су позвали присутне да наставе дружење и разговор у просторијама Мјесне заједнице.