Синоћ у 19 часова у Сали за састанке Општине, одржана је сједница Привредног савјета општине Брод. Поред чланова Привредног савјета, састанку је присуствовао начелник општине Брод Илија Јовичић са сарадницима. Предсједник Савјета Градимир Вукман је представио предложени дневни ред од пет тачака.

 

Поред усвајања записника са претходне сједнице, присутни су разматрали следеће теме: Просторни план општине Брод; Рационализација потрошње јавне расвјете; и тему Пословна зона у Ул. К. П. 1 Ослободиоца. У расправи присутни су својом сручношћу и искуством дали квалитетне сугестије и приједлоге за рјешавање ових питања.

 

Начелник општине Илија Јовичић је рекао да је приоритет израда просторног плана без којег нема ни једног другог планског развоја општине. Присутни су поздравили опредјељеност за овај велики посао. Такође, расправа се наставила по овој теми заједно са трећом тачком – о могућностима и перспективама стварања пословне зоне од Скела до Граских базена. Разговор је текао у правцу визије стварања привлачног пословног дијела општине уз планирану изградњу заобилазнице.

 

Један од закључака за рационализацију потрошње јавне расвјете је био да све процедуре и техничка изведба треба да буду у складу са нормативима не само РС и БиХ него и Европске уније – европске земље имају одређена искуства у кориштењу ЛЕД расвјете што треба искористити.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA