Традиционални „Ђурђевдански уранак“ одржан је у недељу 14.05.2017. године. На овогодишњим соколским играма учествовало је 12 чета са преко 500 такмичара. Учесници су се такмичили у 9 дисциплина (6 дисциплина за соколице). Домаћини, Мјесна заједница Бродско Поље 2, су се потрудили да све протекне како је планирано и у најбољем расположењу.

Прозивка чета је почела у 9.30, након чега је са краћом кореографијом уз изворну музику овог краја наступило Културно – умјетничко друштво „Душко Трифуновић“. Присутне су поздравили Недељко Видић старјешина Српског соколског друштва „Вучјак“, Славољуб Петричевић начелник Соколске зворничко – тузланске жупе, Новак Паравац испред Соколског друштва „Св. Ђорђе“ из Добоја и као домаћин, испред Соколске чете Бродског Поља 2, Славиша Томичевић. Част да озваничи отворење соколских игара и народног зборовања припало је начелнику општине Брод Илији Јовичићу.

Учесници су се такмичили у следећим дисциплинама:

Соколови:

НАДВЛАЧЕЊЕ  КЛИПА

БОРБА НА БРВНУ (ГРЕДИ)

ТРЧАЊЕ У ВРЕЋИ

СКОК У ДАЉ

ГАЂАЊЕ ВАЗДУШНОМ ПУШКОМ

БАЦАЊЕ БОМБЕ

ПОТЕЗАЊЕ КОНОПА

БАЦАЊЕ КАМЕНА С РАМЕНА

ТРЧАЊЕ НА 800 МЕТАРА

 

Соколице:

ТРЧАЊЕ НА 800 МЕТАРА

БОРБА НА БРВНУ (ГРЕДИ)

ПОТЕЗАЊЕ КОНОПА

БАЦАЊЕ БОМБЕ

ГАЂАЊЕ ВАЗДУШНОМ ПУШКОМ

СКОК У ДАЉ

ТРЧАЊЕ У ВРЕЋИ

У част погинулима одбрамбено – отаџбинског рата, одржан је помен у 12 часова и положено цвијеће на спомен обиљежје.

У укупном поретку и по освојеним медаљама, побједник овогодишњих Соколских игара је Горњи Клакар. Друго мјесто је освојила Соколске чета Винска, а треће мјесто је припало овогодишњем домаћину, Сколској чети Бродско Поље 2. Домаћини наредног „Ђурђевданског уранка“ су Соколска чета Мјесне заједнице Лијешће.