Горњи Клакар је јуче 16. 7. 2017. г. помен парастосом и меморијалним турниром обиљежио сјећање на погинуле из ове Мјесне заједнице. Бројни мјештани и гости присуствовали су парастосу у 11 часова поред споменика погинулима у одбрамбено – отаџбинском рату.

У пригодном програму присутнима се обратио и предсједник предсједништва Борачке организације општине Зоран Видић и рекао да треба да чувамо јединство и преношење традиције и сјећања о погинулим саборцима са кољена на кољено.

На споменик су положени цвијеће и вијенци у знак одавања почасти погинулима. Вијенац је положио и начелник општине Брод Илија Јовичић са потпредсједником Скупштине Милошем Странишићем.

На други по реду меморијални турнир у фудбалу, пријавило се дванаест екипа. Турнир је званично отворио начелник Јовичић и поздравио овакав начин чувања успомене на погинуле див јунаке.

Побједник овогодишњег турнира је екипа Мјесне организације бораца Центар. Други су били чланови удружења ССУ „Пријатељи“, а трећи су били домаћини – МОБ Горњи Клакар. Најбољи играч је била Ирена Друговић, а најбољи стријелац турнира Славиша Бардак. Најбољи у одбрани гола се показао Жарко Попратин. Да је спортски дух важан, показало је проглашење „фер плеј“ еипе „Бели орлови“.

pp Gornji Klakar juli 2017 1 pp Gornji Klakar juli 2017 2 pp Gornji Klakar juli 2017 3 pp Gornji Klakar juli 2017 4 pp Gornji Klakar juli 2017 5 pp Gornji Klakar juli 2017 6 pp Gornji Klakar juli 2017 7