Данас се завршавају литерарни и ликовни конкурс на тему „Наше домаће – благо водеће: улога и значај зелене пијаце у прехрамбеном ланцу локалног становништва“. Конкурс је једна од активности пројекта „Зелена пијаца – трбух нашег града“.

На конкурсу учествују ученици 4. и 5. разреда основне школе са територије општине Брод. Радове ће оцијенити стручни жири састављен од наставника основних школа. За најбоље радове, ученици ће добити награде. Такође, најбољи литерарни рад рад ће бити прочитан приликом свечности завршетка пројекта, а ликовни рад ће се наћи на рекламном билборду.

Пројекат „Зелена пијаца – трбух нашег града“ се финансира путем Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској за 2016./2017. годину, за чије функционисање су средства обезбједили Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска Унија путем пројекта „Локални интегрисани развој“ који проводи УНДП БиХ.

Наредна активност у пројекту „Зелена пијаца – трбух нашег града“ је информативно-едукативне кампања са фокусом на основце и њихове родитеље. Прва радионица на тему „Облици пољопривредних производа“ се организује  24.05.2017. са ученицима од 1. до 3. разреда у ОШ „Свети Сава“.

Тема „Пчела и мед“ је превиђена 25.05.2017. године, а предавање на тему „Значај и улога домаћег воћа у исхрани“  је 26.05.2017. Представљање рукотворина ученика на тему пољопривредних производа уз пригодан програм ће бити одржано у сриједу 07.06.2017. у балон сали за физичку културу Основне школе „Лијешће“.