Питања и одговори

Ваше име (обавезно)

Ваша е-пошта (обавезно)

Предмет

Ваша порука

 

Молимо све који користе формулар за контакт да остављају валидну адресу електронске поште. Хвала.

__________________________________ 

Од: Глас Младих
Предмет: Исплата стипендије

Садржај поруке:
Поштовани начелниче, када можемо очекивати исплату стипендије?
Као што, претпостављам, већ знате креће нова школска година, а то значи и велике трошкове за студенте (књиге, школарина и др.). Исплата стипендије би нам свима увелико олакшала наведене трошкове.
Надам се брзом и позитивном одговору.
Хвала!

 

Одговор: 

17.09.2014.

Поштовани, 

Исплата стипендија се очекује у најскорије вријеме. Планирано је да се трећа четвртина стипендије исплати студентима до краја следеће седмице.

 _________________

Од: Чернута Славица
Датум: Петак 11.04.2014. г. 19:46

Садржај поруке:
Пуно поздрава из Словеније. Жељела бих знати кад ће бити асвалтирана улица Владимира Роловића.Та улица постои 40 година,није далеко од центра и кад је киша је катастрофално и срамота за град.Долазе тамо доста људи из целог света неко неком.задње моје бивање у тој улици и доживљај да људи из околних села питају како нас није срамота и да они имају асвалт покрај куће а код нас умажу ауто кад нам дођу у госте.Имена улице се мењају да поштар незна куд да носи пошту ,преко ноћи се промени име и оде асвалт у другу улицу.Надам се позитивном одзиву и леп поздрав у мој град и вас молим да нам га учините лепшим.
 

Одговор: 

Поштована,

Хвала Вам што се интересујете за ова важна питања за наш град.

Много је било нелогичних ствари у прошлости.

У Броду је 18,5 километара неасфалтираних улица па је међу њима и ова коју спомињете у Вашем допису.

Тренутно нам је у приоритету улица према новој пијаци и заобилазница око града те  тротоари према основној школи на Бродском Пољу.

Радимо на обезбјеђењу средстава за асфалтирање градских улица, али је у овим временима то доста тешко.

Примите искрене поздраве из Брода!

И. Јовичић, начелник општине

_________________

Од: С. Р.
Предмет: Отварање самосталне трговинске радње

Садржај поруке:


Поштовани, г. Начелниче!
Имам неколико питања за вас.
1. Да ли је могуће отворити самосталну трговинску радњу у просториј која се налази у оквиру школе? У том пословном простору је већ била трговина радња сада је затворено.
2. Коме се требам обратити у вези тог простора и да ли је могће закупити тај простор за отварање трговинске радње?
3. И посљедње питање коме припада тај пословни простор? И да ли је тај простор приватни или државни?
Хвала на саслушању и утрошеном времену.
 

Одговор: 

Поштовани господине Р.! 

Основне школе су у власништву локалне заједнице.Тако је и са наведеним простором који сматрате погодним за отварање трговачке радње. Потребно је да се јавите у Одјељење за Урбанизам, стамбено-комуналне послове и екологију господину Милкановићу. Биће нам драго ако будете успјешни у послу.

Што се тиче простора постоји процедура за идавање у закуп која није компликована, а проводи се у складу са Законом и општинским одлукама. Одобрење за рад, када ријешите питање пословног простора, се добија за један дан у Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности.

Искрени поздрави и свако добро! 

И. Јовичић,начелник општине

_________________

Од: Marko Hrskanović
Предмет: 3 pitanja iz velike brusnice

Садржај поруке:
Vrlo poštovani g. Načelniče!
1/Zašto nema natpisa Velika Brusnica? Čudi me to već mjesecima, i ne mogu vjerovati svojim očima da ploče s tim nazivom nema ni iz jednog pravca.
2/Može li se barem nekoliko sijalica postaviti u Velikoj Brusnici za javnu rasvjetu? Više puta sam kroz 10 godina usmeno spominjao nekim licima tu potrebu, očito da nisam pogodio pravu adresu.
3/Može li se računati s održavanjem nekoliko kilometara seoskih puteva u Velikoj Brusnici? Ovo malo svijeta nije u mogućnosti, a kad snijeg zapadne neki su osuđeni na izolaciju.
Srdačan pozdrav i poziv iz V. Brusnice! Marko Hrskanović, župnik

Одговор:

Поштовано иуважени госп.Хрскановић, 

Примите моје искрене поздраве и захвалност што сте се јавили иуказали на питања која би требало рјешавати на подручју мјесне заједнице Доњи Клакар,а у селу Брусница Велика: 

1.       Нико нас до сада није обавијестио да нема назив насеља на путу који пролази кроз село изаиста је необично да само село Брусница Велика нема таблу са натписом.Одмах ћемо видјети шта се десило инаручити таблу са натписом. Биће постављена у најскорије могуће вријеме. 

2.       Што се тиче јавне расвјете при крају су радови на њеној санацији на подручју општине Брод.Тренутно се радови изводе на градском подручју. 

Предходно су са предсједницима мјесних заједница усаглашени распореди имјеста која се требају освјетљавати. 

Уколико пак неко предлаже да се негдје јавна расвјета инсталира онда треба утврдити стварну потребу за истом водећи рачуна поред осталог и о трошковима,објектима који се освјетљавају и приоритетима у мјесној заједници иопштини гледајући у цјелини (познајући Вас сигурно да постоји стварна потреба иоправданост  па ћемо видјети да се уврсти у план итај дио расвјете).Користим прилику да Вас обавијестим да је одржавање јавне рсвјете као ипостављање нових инсталација повјереноелекродистрибуцији Брод па у колико не финкционише грађани се могу обратити на дежурне телефоне електродистрибуцији као иу случајевима када има проблема са снабдијевањем електричном енергијом. 

Велики је број захтјева за ширењем јавне расвјете како на градском тако ина сеоском подручју.Сада је заузет став да се јавна расвјета шири на подручја гдје је најнеопходнија обзиром на насељеност истварне потребе.Присутни су захтјеви иза постављањем јавне расвјете на појединим мјестима гдје нема насељених кућа или се повремено у њима борави што тренутно није приоритет ине значи да није потребна. 

3.       Што се тиче одржавања путева на подручју општине Брод желим да Вам кажем да смо прољетос по утврђеним приоритетима са предсједницима мјесних заједница извршили извоз инасипање 3290 кубика шљунка,а јесенас 7000 кубика шљунка (ангажман војске БиХ).При томе смо уредили иучинили проходними функционалним преко 80 км локалних путева на подручју општине опет по приоритетима утврђеним са предсједницима мјесних заједница.Наравно да се под приоритетима подразумијевају правци за које има више потребеза кориштење.Ваш захтјев сигурно има смисла исви путни правци без обзира на фреквенцију сабраћаја би требали бити проходни иу функционалном стању.У току идуће седмице ћемо послати комуналне инспекторе да на лицу мјеста виде шта се може учинити обзиром на временске прилике.Вас љубазно иискрено поздрављам ијош једном захваљујем на сугестијама иуказивању на питања која требамо рјешавати. 

С поштовањем, И. Јовичић

__________________

Од: Иван
Предмет: Нелегална сјеча и уништавање преостале имовине

Садржај поруке:
Годишње два до три пута навратим у Брод и обиђем сваки кутак.Наравно уз то обиђем пријатеље и направим неко дружење за родбину и пријатеље.
Смета ме што сам примјетио да се наставило уништавати оно мало имовине и сјеча старих воћки и обновљених шумарака. У разговору с пријатељима сазнао сам да то раде увијек једнин те исти људи, а да нитко ништа не чини. Занима ме да ли је то могуће и коме је у интересу да се тако односимо према туђој имовини.
Моторке раде у по бијела дана, да ли то тко чује или види.
Молим Вас писани одговор,
Хвала Вам.

 

Одговор:

Поштовани госпподине Лукић,

Примите моје искрене поздраве изахвалност сто сте један од наших суграђана којима је стало да се заштите наше шуме и наша природна богатства.

Ваш захтјев,запажање смо прослиједили полицији у Броду.

И ми сматрамо у Административној служби да се иу овој области требају примјењивати законски прописи.

Због тога стојимо на истим позицијама исматрамо да је крајње стетна непланска сјеча шуме.

Обавијестили смо већ раније полицију и надлежне инпекцијске службе.

Надамо се да ће ускоро та ружна пракса бити заборављена и да ћемо са много висе спокојства пратити дешавања у овој области.

С нарочитим поштовањем,И . Јовичић

____________________

 

Од: Даворка Ковачевић
Предмет: Исплата за наталитет

Садржај поруке:
Поштовани,

интересује ме зашто се престало уплаћивати Центру за социјални рад за наталитет, пошто сам прије годину дана, након порођаја, предала све потребне папире за додјелу наталитета?

Унапријед захвална !

 

Одговор:

Поштована,

Захваљујемо Вам се на овој интервенцији у вези исплате која је изостала.

Нажалост општина је из 2011. и 2012. године остала дужна многим корисницима средстава по разним основама. Ваш захјев сматрамо приоритетним.

Мислимо да је то требало давно бити исплаћено.

Јавиће вам се начелница одјељења за финансије и дати детаљну информацију.

Вас срдачно поздрављам .

С поштовањем, И. Јовичић

___________________