У организацији регионалног центра за таленте у Бору, 13.05.2017. године одржано је републичко такмичење из екологије. На националну еколошку олимпијаду из Брода пласирало се 8 средњошколаца и 7 основаца.

Из Основне школе „Лијешће“ на такмичење су ишли: Николина Џабић, Ведран Топић, Тамара Микач, Владимир Ђурић, Николина Теодосић, Сања Гојковић и Зоранка Стефановић. Из Средњошколског центра „Никола Тесла“ на такмичењу су учествовали: Соња Чикојевић, Сањин Радовановић, Игор Радовановић, Јелена Глигоревић, Нина Рушкић, Биљана Ружојчић, Горанка Стефановић и Александар Панић.

Такмичењу је приступило 185 ученика из 25 градова и 53 основне и средње школе. По броју бодова наши ученици су освојили једно друго мјесто: Николина Џабић (ОШ Лијешће) и пет ученика је освојило бодове трећег мјеста:  Ведран Топић (ОШ Лијешће), Тамара Микач (ОШ Лијешће), Владимир Ђурић (ОШ Лијешће), Соња Чикојевић СШЦ), Сањин Радовановић (СШЦ).

Као подршку овим вриједним ученицима, Општина Брод је платила смјештај у Брестовачкој бањи, а превоз је донирала Туристичка агенција Динамик турс из Брчког.

takmicenje ekologija Brod 1

takmicenje ekologija Brod 2

takmicenje ekologija Brod 3

takmicenje ekologija Brod 4

фото – СШЦ „Никола Тесла“