brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Novembar 2017

Обавјештавају се купци електричне енергије са подручја општине Брод да су дана 24. 11. 2017.године  (петак) планирани радови на електроенергетским објектима током којих ће доћи до повремених прекида у испоруци електричне енергије.

Прекид у испоруци електричне енергије доћи ће у насељима Кричаново, Острве, Сијековац, Доња Мочила у трајању од 08:00-17:00 часова, а у  насељу Сијековац  у периоду од 08:00-09:00 часова и 16:00-17:00 часова.Уколико се планирани радови заврше прије предвиђеног рока вријеме трајања застоја биће краће од планираног.

Моле се купци електричне енергије на наведеним подручјима да потребе за кориштењем електричне енергије благовремено прилагоде условима испоруке електричне енергије за наведени дан.

У случају временских неприлика радови ће се одгодити за наредни период, а нови термин за извођење радова ће бити објављен путем средстава јавног информисања.

Реализоване уговоре за период јануар новембар можете преузети испод: 

 

Остале реализоване уговоре можете видјети овдје:

У сриједу 22. 11. 2017. г. у 12.30 је у Брод допремљена комбинована машина утоваривач – ровокопач из пројекта „Одговор на ванредне ситуације – сада“ (ER NOW). Комисија именована од стране Начелника општине је прегледала и примила возило. Овим пројектом је, поред ове машине и раније добијених 15 ручних радио станица за комуникацију, предвиђена набавка и 2 гумена и 3 алуминијумска чамца са пентом и приколицом за транспорт, 2 пумпе за препумпавање воде и пумпа за препумпавање воде великог капацитета.

Пројекат, прекограничног програма СР – БиХ IPA II, проводе Влада Брчко дистрикта у сарадњи са општином Брод и општина Шид у сарадњи са градом Сремска Митровица. Сврха пројекта је побољшање сигурности имовине и лица која живе у подручјима склоним плављењу и другим природним опасностима као и стварање функционалног система заштите и спасавања како би се умањили губици због поплава.

Добијена опрема је намјењена Служби за заштиту и спашавање од поплава и у другим ванредним ситуацијама. Комбинована машина утоваривач – ровокопач ће бити дата на коришћење ЈКП „Комуналац“. Износ грант средстава донатора пројекта ERNOW без ПДВ-а је 492.869,00 КМ.

IMG 6c824f56823f8a490344eb175574bda1 V

У недељу 26. 11. 2017. године у 17 часова на сцени амфитеатра СШЦ „Никола Тесла“ КУД „Душко Трифуновић“ ће бити домаћин четврте по реду манифестације „Младост за радост“. У програму учествују „најмлађи из наше општине, од вртића, играоница, маштаоница, рођендаоница, ђака првака и осталих“ како су најавили из овог културно – умјетничког друштва.

Чланови КУД-а „Душко Трифуновић“ у протеклом периоду су показали своје умијеће у представљању и игрању кореографија на више различитих манифестација. Чланови су гостовали у Иригу у Србији на манифестацији „Пударски дани“ гдје су се представили са играма из Посавине, Понишавља, Димитровграда и Косова. Велику част друштво је добило позивом организатора да буду домаћини у обиљежавању откривања бисте цара Николаја и освјештења манастира Свете Матроне у Ритешићу. Осмјеси и шарене ношње су представљене и на „Сајму привреде, пољопривреде и туризма Брод 2017“.  Такође, кроз различите кореографије и наступе, друштво је учествовало у обиљежавању 25 година  „Октобарских свечаности“ у Броду.

Захвалницу за професионалну сарадњу и пријатељски однос добила је предсједница КУД-а Мира Марић од БН ТВ, гдје су чланови КУД-а учествовали на снимању новогодишњег програма. Наредна велика активност „Душковаца“ је организовање традиционалног годишњег концерта који ће се одржати почетком следеће године гдје ће се још једном показати квалитет ових фолклораша.

У Основној школи „Свети Сава“ у Броду у сриједу 22. 11. 2017. године одржано је регионално такмичење из познавања покрета Црвеног крста (ЦК). Са регије Добој, од 10 часова такмичило се 8 екипа: из Брода, Вукосавља, Модриче, Станара, Дервенте, Петрова, Теслића и Добоја. Такмичили су се ученици узраста од 7 до 9 разреда.

Регионално такмичење је посјетио и замјеник начелника Горан Гарачић. Са наставницима и водитељима екипа разговарао је о значају активизма Црвеног крста у школама.

Секретар ЦК добојске регије Станко Томић је побједницима екипи ОШ „Никола Тесла“ из Дервенте уручио пригодне награде,  пехар и дипломе. Друго мјесто освојили су ученици ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Теслића, а треће екипа ОШ „Сутјеска“ из Модриче. Републичко такмичење о познавању покрета ЦК, на којем ће учествовати данашњи побједници из Дервенте, ће бити одржано у петак 24. новембра на Палама.

20171122 101602

Начелник општине Брод Илија Јовичић јуче је у Сарајеву потписао Меморандум о сарадњи у области исељеништва. Меморандум су јуче у 11 часова потписали Министар за људска права и избјеглице Семиха Боровац и градо/начелници 28 локалних заједница.

Ово је наставак активности провођења Политике сарадње са исељеништвом којом је предвиђено пружање подршке Министарства локалним заједницама, у циљу јачања капацитета за сарадњу са исељеништвом.

"Уз помоћ партнера, прије свега Владе Швицарске која је обезбиједила средства за реализацију пројекта Дијаспора за развој, локалне заједнице ће добити око 1,3 милиона КМ за јачање капацитета, а милион КМ искористит ће се у виду гранта за локалне иницијативе за сарадњу с исељеништвом", навела је Министар Семиха Боровац.

MLJPI Brod Memorandum iseljenistvo 2

MLJPI Brod Memorandum iseljenistvo 3

Испред Полицијске станице Брод, јуче у 14 часова је одржан помен парастос за погинуле припаднике ПС у току одбрамбено отаџбинског рата. Помен је одржан поводом обиљежавања крсне славе полиције РС – Сабора светог Архангела Михаила – Аранђеловдана.

Помену су присуствовали и представници Општинске управе. Поред спомен плоче на згради ПС вијенац су положили замјеник начелника Горан Гарачић и потпредсједник скупштине Милош Станишић. Обиљежавањекрсне славе је настављено обредом освећења славског колача и жита и послужењем за све присутне.

PS Brod arandjelovdan 1

PS Brod arandjelovdan 2

PS Brod arandjelovdan 3

PS Brod arandjelovdan 5

 

 

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Нацрта Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2018. годину одржати јавне расправе у Скупштинској сали (зграда поште) у сљедећим терминима:

23.11.2017. године са почетком у 19 часова,

30.11.2017. године са почетком у 19 часова.

У складу са Закључком о усвајању Нацрта Одлуке о усвајању буџета општине Брод за 2018. г јавне расправе трајаће 20 дана, те се позивају сва заинтересована лица да примједбе, мишљења и сугестије усмено или у писаној форми доставе Одјељењу за финансије општинске управе Брод најкасније до 05.12.2017. године.

Текст Нацрта буџета можете преузети испод:

Министарство породице, омладине и спорта расписало је конкурс за суфинансирање активности спортских организација лица са инвалидитетом и појединаца спортиста са инвалидитетом са сједиштем у Републици Српској.

Расподјела буџетских средстава у укупном износу од 35.000,00 КМ врши се за суфинансирање спортских активности у износу од 500,00 КМ до 5.000,00 КМ по пројекту, а које се односе на:

а)         учешће на међународним такмичењима - регионална лига, европске и свјетске лиге/првенства/купови (у циљу развоја и афирмације спорта Републике Српске),

б)        учешће на првенствима/куповима Републике Српске или Босне и Херцеговине (у циљу развоја спортских грана/грана спорта Републике Српске),

в)         појединце спортисте са инвалидитетом за учешће на међународним такмичењима (у циљу развоја и афирмације спорта Републике Српске),

г)         организацију традиционалних спортских манифестација или турнира међународног и републичког значаја (у циљу развоја и промоције спорта Републике Српске).

Цијели текст конкурса можете преузети овдје:

 

Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске расписало је конкурс за (су)финансирањe омладинских програма и пројеката на који се могу пријавити омладинске организације, организације за младе и републичке омладинске организације које су испуниле обавезу уписа у Омладински регистар који води Министарство, а чија су акта усклађена са Законом о омладинском организовању („Службени гласник Републике Српске”, бр. 98/04, 119/08 и 1/12) и Правилником о упису у омладински регистар („Службени гласник Републике Српске”, број 45/12).

Максималан износ појединачних средстава која се додјељују за (су)финансирање програма и пројеката омладинских организација и организација за младе је 5.000,00 КМ, а републичких омладинских организација 10.000,00 КМ.

Основни услови за учешће на конкурсу за (су)финансирање омладинских програма и пројеката су :

       а)  да програми и пројекти доприносе побољшању положаја младих у Републици Српској,

       б)  да су носиоци реализације програма и пројеката испунили све раније утврђене обавезе према Министарству,

       в) да су програми и пројекти од општег интереса за Републику Српску и/или јединицу локалне самоуправе,

       г) да су циљеви програма и пројеката у складу са планираним циљевима и активностима Омладинске политике Републике Српске,

       д)  да програми и пројекти укључују већи број младих у реализацији активности и/или као крајње кориснике,

       ђ) да се програми и пројекти односе на минимум једну тематску област дефинисану у конкурсу  и

       е)  да се програми и пројекти реализују у року од шест мјесеци од дана затварања конкурса

Конкурс је отворен до 6.12.2017.године а све информације у вези са конкурсом и апликациони обрасци налазе се на интернет страници Министарства породице, омладине и спорта (www.vladars.net -> Министарство породицe, омладинe и спортa -> Конкурс за (су)финансирање омладинских програма и пројеката.

Пријавни образац и потребне документе можете преузети испод: 

 

Stranica 1 od 6